pene gutter bilder homoseksuell leker no

Videofilmer med rosa cover, bøker med jenter som drømmer om å bli modeller. På klesavdelingen henger rosa kjoler og gensere, ledsaget av glitrende sko og smykker.

Det trenger ikke stå et skilt med store bokstaver, vi skjønner umiddelbart at dette er tiltenkt jenter. På gutteavdelinga er det mørke farger som dominerer både spill, kostymer og kjøretøy. Dersom noen foreldre ønsker å stå imot den klare kjønnsrolleinndelingen, vil de trolig slite.

Hun er fagarbeider, men videreutdanner seg til barnehagelærer. Etter at hun begynte å studere er hun blitt mer bevisst hvordan hun møter henholdsvis gutter og jenter. Det er veldig lett å si: Hvis vi i det hele tatt kommenterer utseendet deres. Generelt tror jeg det er viktig å vri fokuset over på hvem barna er og hva de gjør, i stedet for hvordan de ser ut.

En fin ting å si er: Flott at du kommer til barnehagen i dag». Fagarbeideren mener likestilling ikke handler om at alle ungene skal gjøre det samme og være helt like. Men at de skal gis de samme mulighetene og at de skal få utvikle sine individuelle evner. Det er om ei jente, som ikke liker rosa, men er mer opptatt av dinosaurer og fossiler.

Dette har medført at hun har fått merkelappen «guttejente». Dette liker hun ikke, for hun er jo en jente, selv om hun ikke liker rosa, og er mer opptatt av dinosaurer enn av dukker. Dette er uhyre viktig å være oppmersom på når man jobber med barn. Vi er veldig raskt ute med å sette klistrelapper på unger, som gjør noe som ikke er helt vanlig for deres kjønn, sier hun. At både jenter og gutter skal få lov til å utforske det samme universet, med aksept fra de voksne, mener Murberg er svært viktig.

At de føler at de må forandre seg for å bli akseptert. Her er det viktig at vi som voksne bygger positivt opp om barnets interesser, mener hun. Men jeg tror ingen blir homofil av å teste ut nysgjerrigheten av å gå med kjoler. Og er man homofil, så bør jo heller det aksepteres. Ungene er forresten de som lettest aksepterer ting som er litt utenfor det vanlige, mener Monika.

Anita Bakken Strøm og hennes kollega, pedagogisk leder June Løknes-Linløkken, er helt enig med Murberg i at man lett går i fella og «kjønner» ungene. Og deretter ser vi det i fødselsannonsene, der jentene pyntes opp med rosa diadem og armbånd. Selv om vi jobber med likestilling hele tida, ligger de inngrodde holdningene i veggene også her. Når vi finner noen blå votter på gulvet, tar vi det ofte for gitt at det er en gutt som eier dem.

Og når vi skal fordele fargeblyanter, spør vi gjerne en jente: Skal du ha lilla eller rosa? Vi tar det for gitt at de vil ha de fargene, og dermed legger vi også føringer for hva de skal like, erkjenner Løknes-Linløkken og Bakken Strøm. Her må vi passe på hva vi sier og hvilket kroppsspråk vi bruker, sier Anita, mens kollega June føyer til:.

Ikke at han skal tenke: Er jenter fortsatt hjelpeløse prinsesser som skal reddes av en mannlig helt? Karsten og Petra, Lillesøster, Pulverheksa er alle eksempler på det. I Disney-filmen Frost, som er veldig populær, er jentene veldig aktive.

De er helter som skal redde verden. Men de er jo fortsatt veldig pene, med veldreide kropper og store øyne med lange vipper. Det er ikke Pippi for å si det slik. Det er veldig mye pedagogisk litteratur i Norge. Ser du på Disney, finner du fortsatt de gamle kjønnsrollemønstrene i mye større grad. Med rosa prinsesser som danser og er vakre, sier de to ped.

Skal ikke dette være greit, mener dere? Vi liker jo også å pynte oss. For etter halvannet års tid gikk det plutselig over av seg selv. Tre år gammel ville ikke Einar mer, og begynte å gå i bukser igjen.

I dag er han en helt vanlig tiåring, og vil helst ikke høre noe om årene i kjole. Vi snakket aldri med noen fagpersoner om det, for vi bekymret oss ikke. Vi tonet det heller ned, og avventet situasjonen.

Så lenge vi ikke laget noe styr rundt det, fikk han heller ikke så mye oppmerksomhet på det. Og etter hvert dabbet det av av seg selv, sier Eva. Er Pop gutt eller jente? Amerikansk mor skrev bok Amerikanske Dyson var rundt to år gammel da foreldrene merket en økende interesse for rosa ting, glitrende og vakre kjoler. I starten prøvde mamma Cheryl Kilodavis å få sønnen mer interessert i biler, fordi det føltes enklest for henne. Men da sønnen var rundt to og et halvt år gammel, forsto hun at dette ikke var noe som ville gå over med det første.

Da de hadde en framvisning i barnehagen, stilte Dyson i rød kjole. Moren tenkte at det kanskje var mangel på artige utkledningstøy for gutter, og kjøpte blant annet inn ny karatedrakt. Men da hun hentet ham neste dag, hadde gutten på seg en gul kjole. Hun forsto da at det ikke handlet om kjønn, slik hun hadde tenkt, men at det rett og slett var dette Dyson likte å kle seg som. Familien snakket også med lege, og beskjeden var at Dyson var en sunn og frisk gutt — som likte å kle seg fint.

Rådet var å ikke oppmuntre til å kle seg slik, men heller ikke fokusere negativt på det. Med denne ønsker Cheryl Kilodavis å få også andre til å akseptere forskjeller, og at ikke alle er like. Boken brukes både av skoler og barnehager for å forebygge mobbing. Når barnet blir mobbet.

Guttene er ofte feminine, og på engelsk går de under betegnelsen sissy boys, sier psykolog og sexolog Thore Langfeldt. Langfeldt sier at dersom disse barna blir fulgt opp senere, viser det seg at rundt 60 prosent av dem er homofile. En liten del er transseksuelle. Resten er helt vanlige gutter. Sexologen sier at barnet selv bør få velge hvilket kjønn og hvilken rolle det vil ha.

Han har selv møtt mange foreldre som har spørsmål omkring temaet, og råder foreldre til å ta opp ting de lurer på med en psykolog. Voksne får stort sett være i fred, men mange barn og unge sliter. Det er gjerne vanskeligere å være homofil på Vestlandet enn på Østlandet, og det er tøffere i bygder enn i storbyer, sier Langfeldt. Skolebarnets seksualitet Sexologen sier at det for foreldrene gjerne handler om å ta et oppgjør med omgivelsene. Blir barna mobbet, kan det være greit å la barnet gå i kjole i omgivelser som kan takle det.

Og det er ikke alltid lett å se hvem som blir homofile. Bare 30 prosent av guttene som er homofile er samtidig feminine. Resten er guttete gutter med homofil legning.

. Pene gutter bilder homoseksuell leker no

Pene gutter bilder homoseksuell leker no

I Oslo kjenner seg fri til å være akkurat den han er. Men de er jo fortsatt veldig pene, med veldreide kropper og store øyne med lange vipper. Moren tenkte at det kanskje var mangel på artige utkledningstøy for gutter, og kjøpte blant annet inn ny karatedrakt. Hvordan barnet blir som voksen, er til syvende og sist et bevisst valg de tar, og selv ikke noe foreldrene kan påvirke ene og alene. Slik skal arrangøren unngå kaos.

Dating homo adventure old